Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Gozdno gospodarstvo Slovenj gradec; »od gozda do hiše«

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

GG-LESOTEKA

Gozdarstvo je osnovna dejavnost podjetja GG SG. Sečnja in spravilo lesa sta tehnološko zahtevni in nevarni opravili, ki ju dodatno otežujejo zahtevni pogoji izkoriščanja koroških gozdov. Pretežno gorski in hriboviti tereni onemogočajo obsežno strojno sečnjo, zato GG SG večino lesa še vedno pridobi na tradicionalni način: z ročnim podiranjem dreves, s pomočjo motornih žag in s traktorskim ter žičniškim načinom spravila. Sledijo cilju postopnega povečanja strojne sečnje in spravila lesa s procesorsko tehnologijo in uporabo specializiranih strojev (harvester, forwarder) na terenih, ki to omogočajo. Delež oblega lesa, pridobljenega s strojno sečnjo, se tako vsako leto vztrajno povečuje. Tako skušajo koroškemu lesu dodati čim večjo vrednost. Vse preveč lesa se namreč v tujino izvozi zgolj kot hlodovina, s tem pa celotna Slovenija izgublja na vrednosti »našega največjega naravnega bogastva« …

Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec je v zadnjih desetih letih iz tipično gozdarskega podjetja zraslo v razvejano skupino, ki svoje priložnosti išče tudi na področju žagarstva, energetike, trgovine, gradbeništva in v drugih, z lesom povezanih dejavnostih.Vsa podjetja v skupini GG SG sestavljajo proizvodno, lesno-predelovalno, trgovsko in gradbeno verigo in so usmerjena k uresničevanju te osnovne zaveze. Z vertikalno povezavo med gozdarstvom, primarno predelavo in izdelavo lesenih hiš postaja skupina GG SG vse bolj prepoznavna tudi na področju promocije in uporabe lesa kot konstrukcijskega materiala v gradbeništvu. Blagovna znamka se imenuje Lesoteka. Razvojno je skupina usmerjena v trajnost, tako kot je trajnega značaja gozd in les. Vključeni so v Razvojni center koroškega gospodarstva (RACE KOGO).

Koroški gozdarji že od leta 1968 izdajajo revijo Viharnik. Je revija, ki so jo ustanovili z namenom, da bi popularizirali svojo stroko in povezali ljudi, ki delajo v gozdnem prostoru. Namenjena je vsem, ki jim je mar za naše okolje in prostor, v katerem živimo.

 LESOTEKA_Oglas_Viharnik_co

Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec je vzpostavilo vertikalno povezavo med gozdarstvom in lesno industrijo in tako postaja odlično podjetje na področju pridobivanja lesa iz gozda. Obenem je sodobno tehnološko podjetje na področju primarne predelave lesa. Prav tako postajajo vodilno podjetje pri izgradnji objektov iz lesenih masivnih konstrukcij in pri ponudbi energije iz lesne biomase.

10-gg_gozdar_slide

Kot pravi njihov slogan: “Od gozda do hiše” na svoj način zajema vse, kar družba dosega in želi v prihodnosti še izboljšati!

Projektivni biro podjetja se ukvarja s projektiranjem gradbeno inženirskih objektov, s poudarkom na prometni in komunalni infrastrukturi, vključno z zunanjo ureditvijo.

20-gg_lesena_gradnja_slide 30-gg_lesoteka_radlje_slide 60-gg_sekanci_slide

Začetki projektiranja v sklopu GG Slovenj Gradec, d. d., so stari že več kot 50 let, od leta 2000 pa podjetje nadaljuje intenzivnejši razvoj na tem področju. S stalnim usposabljanjem zaposlenih ter s posodabljanjem programske opreme zagotavljamo visoko kakovost storitev.

Nudimo celovito podporo pri projektiranju oziroma izdelavi projektne dokumentacije po ZGO v skladu s Pravilnikom o projektni dokumentaciji. Samostojno izdelujemo projektno dokumentacijo za gozdne prometnice, lokalne ceste, državne ceste, mostove, podporne zidove, zunanje ureditve individualnih in poslovnih objektov ter kanalizacijske sisteme padavinskih in odpadnih voda.

Transport oblega lesa predstavlja zadnjo fazo v tehnološki verigi gozdarske proizvodnje. GG SG letno zagotovi prevoz za preko 85.000 m3 okroglega lesa iz gozda oziroma s kamionske ceste do lastne žagalnice ali do eksternih kupcev.

V našem voznem parku imamo sodobne gozdarske kamione znamke MAN z nosilnostjo 22 ton, ki so specializirani za prevoz okroglega lesa. Vozila so opremljena s hidravličnimi dvigali Palfinger Epsilon ter gozdarskimi prikolicami.

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.