Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Kamnoseštvo je umetnost; Kamenkras

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

V današnjem prispevku bi želeli predstaviti najstarejšo človeško dejavnost, kamnoseštvo. Vodilno podjetje v Sloveniji v panogi kamnoseštva je podjetje Kamenkras, ki zna prisluhniti kamnu in mu vdahniti dušo, da postane kot živo bitje.

Izdelujejo spomenike, izdelke iz naravnega kamna, kot so kuhinjski pulti, stopnice, police, kamniti portali itd.

RAZVOJ PODJETJA

Podjetje Kamenkras je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1991 v lasti očeta. V letih 1978 do 1991 je delovalo pod okriljem (takratni TOZD-i) različnih podjetij od Komunale Nova Gorica, pa prek Kraškega zidarja d.d. in nazadnje je spadalo pod Marmor Sežana d.d.. Pred letom 1978 se je s kamnoseštvom ukvarjal že oče očeta Aleksandra, Ivan Zavadlav, kar pove, da je tradicija obdelave kamna v družinski tradiciji. Najpomembnejša sprememba v lastniški strukturi je bila leta 2005, ko je oče svoj 100% lastniški delež, zaradi upokojitve podaril svojim trem sinovom. Organizacijske spremembe pa se dogajajo sedaj, ko se investira v nov proizvodni prostor z novo tehnologijo.

KAMNOSEŠTVO NEKOČ IN DANES

Sodobno kamnoseštvo se od starega, seveda precej razlikuje. Kljub temu, da je kamen še vedno izjemno dostopen material. Kot gradbeni material se uporablja predvsem pri poslovnih in večstanovanjskih stavbah, za gradnjo hiš pa nekoliko redkeje. Kar je pravzaprav škoda, saj je kamen v prvi vrsti naraven in zaradi tega ne škoduje zdravju, po drugi strani pa je tudi izjemno lep. V podjetju Kamenkras se ukvarjajo predvsem s tremi področji: z izdelavo kamnitih gradbenih elementov, izdelavo nagrobnikov ter umetelnim kamnoseštvom. Najbolj množična je izdelava gradbenih elementov, torej oblikovanje plošč, ki se uporabljajo za fasade, stenske obloge in talne obloge (notranje in zunanje), za okenske police ter za kuhinjske pulte.

V Kamnoseštvu Kamenkras še vedno ostaja ročna obdelava kamna (unikatni izdelki), ter vsa smotrnejša proizvodna dela, ter vgrajevanje izdelkov na objektih (posebej usposobljena ekipa zidarjev kamnoseški mojstri). Vendar pa zaradi zahtevnosti trga in konkurenčnosti morajo stremeti tudi k drugim boljšim tehnološkim rešitvam.

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.