Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Lesene skeletne hiše – pogovor s tesarskim mojstrom Janezom Mehlinom

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

Obrtnik Janez Mehlin vodi tesarsko družinsko obrt z več kot pol stoletja dolgo tradicijo. V obratovalnici na Škofljici združujejo tesarska znanja in izkušnje treh generacij. Izdelujejo najrazličnejše lesene konstrukcije – strehe, nadstreške, ograje, mostove, kozolce, hiše … . Ker je danes v svetu lesena gradnja vse bolj razširjena, nas je najbolj zanimala prav izdelava slednjih – lesenih skeletnih hiš.

TESARSTVO MEHLIN_LESENE SKELETNE HISE_POSESTVO TRNULJA1

Ker sledijo trendom, imajo v podjetju Tesarstvo in krovstvo Mehlin Janez s.p. (www.tesarstvomehlin.si) v ponudbi tudi izdelavo lesenih skeletnih hiš. Njihovo vodilo je, da mora biti vsaka hiša edinstveno domovanje, prilagojeno življenjskemu stilu, željam in potrebam ter okolju, v katerem se nahaja. Prav zato ne ponujajo tipskih hiš, pač pa vam izdelajo hišo vaših sanj … po vaših načrtih. Podjetnika Janeza Mehlina veseli, da se ljudje čedalje bolj zavedajo prednosti bivanja v leseni hiši. Les ima odlične gradbeno fizikalne lastnosti, je energetsko varčen, zdravju neškodljiv material, ki ustvarja prijetno bivalno klimo.

tesarstvo mehlin_lesene skeletne hise1

Osnova lesene skeletne hiše je nosilna lesena konstrukcija (skelet), ki je zaradi uporabe ustreznih lesnih zvez statično neodvisna. Sama konstrukcija skeleta zahteva izjemno popolno tesarsko znanje lesnih zvez, poznavanje gradbenih pravil, predvsem statike, in izredno natančnost. Obrtnik Janez Mehlin nam je razložil, da je skeletna konstrukcija, ki se na notranji in zunanji strani zapre z različnimi lesenimi ploščami, votli deli sten pa se zapolnijo s toplotnoizolacijskim materialom, bistveno boljši pristop h kakovosti bivanja, saj so materiali povsem naravni. Kakovostni naravni materiali pa poleg prijetnega bivanja omogočijo tudi majhne toplotne izgube, majhno porabo energije in posledično tudi nižje stroške ogrevanja.

tesarstvo mehlin_lesene skeletne hise3_clanek TESARSTVO MEHLIN_LESENE SKELTNE HISE_POSESTVO TRNULJA

Lesena gradnja velja za hitro in ‘suho’ gradnjo. Za razliko od zidane hiše, kjer zaradi načina gradnje obstaja vlaga, ki ni vidna, a vendar jo naš organizem zaznava, je lesena hiša praktično suha. To v praksi pomeni odsotnost potrebe po dolgotrajnem sušenju vgrajenih gradbenih materialov in s tem možnost hitre vselitve. Poleg odlične odpornosti proti vlagi je ena pomembnejših prednosti lesene gradnje tudi ta, da je potresno in požarno varna. Že res, da je les kot organska snov gorljiv material, vendar v primerjavi z betonom in jeklom prevzema večje požarne obremenitve.

ۈ
ۈ

Podjetje Tesarstvo in krovstvo Mehlin Janez poleg tradicije, bogatih izkušenj in znanj, odličnih referenc ter požrtvovalnega pristopa do stranke, odlikuje tudi delo s sodobno in kakovostno opremo. Delavniške načrte pripravijo s pomočjo računalniškega programa, natančno obdelavo lesa pa zagotovijo s krojenjem na računalniško vodeni liniji (CNC). Da si že pred začetkom lahko predstavljate, kako bo izgledal končni izdelek, vam izdelajo tudi 3D projekcijo.

V podjetju Tesarstvo in krovstvo Mehlin Janez se zavedajo, da je vse, karkoli načrtujete – leseno skeletno hišo, novo streho, predelavo stare ali nov nadstrešek – za vas izredno pomembno. Odločitev, kdo vam bo izvedel ta dela in kako, je prav zato bistvena. Gre namreč za projekt, ki vpliva na kakovost posameznikovega življenja, na njegovo počutje in kakovost bivanja. Mehlinova ekipa se pri načrtu projekta in izvedbi potrudi po najboljših močeh, seveda z upoštevanjem želja strank, saj je le zadovoljna stranka merilo njihove uspešnosti!

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.