Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Modno in funkcionalno kvačkanje za vse, mojstrice Nataše Širić

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

Vezenje in kvačkanje je bilo nekoč povsem običajno delo žensk na domu. Z njim so okrasile domače platno z različnimi vzorci, inicialkami in celo z reki. Nataša Širić ni samo mojstrica kvačkanja, temveč tudi podjetnica, ki išče v starih skrinjah prababic stare vzorce in vbode. Kot sama poudarja in pravi, izberite si kreativen hobi, v katerem uživate, in že kmalu boste opazili pozitiven  vpliv tudi na zdravje, tako psihično kot fizično. Pozitivne učinke kvačkanja potrjujejo tudi različne znanstvene študije. Mnogim se zdi, da ima lahko kvačkanje predvsem pozitiven vpliv na naše psihično zdravje in počutje.

Dokazi o začetku kvačkanja segajo v 19. stoletje. Nato je bila ta tehnika v Evropi razširjena tako med kmeti kot med plemstvom. Gospe so na ta način poskušale pritegniti pozornost in pokazale, da so bile ženske. Plemeniti ljudje pogosto niso vedeli, kako pletati v praksi, ampak so uporabljali orodje iz srebra ali slonovine, ki je že pritegnilo pozornost na svoje roke.

Kvačkane stvari so edinstvene, nekaj takega je težko ustvariti na drug način. Zračne obleke, lahki šali, platnene strehe, sveže in ženstvene, še posebej, če so pletene iz cvetličnih motivov.

Ustvarjalka kvačkanih izdelkov Nataša Širić z veseljem svoje izdelke razstavi tudi na sejmih rokodelske obrti. Vse njene stvaritve so izdelane v živahnih barvah, za izdelavo pa se poslužuje različnih tehnik kvačkanja, ki omogočajo izdelavo različnih izdelkov (prtičke, broške, voščilnice, torbe, zapestnice in dekoracije). Vezenje in kvačkanje z belo nitjo pa je zaradi posnemanja narave prešlo tudi v pisane vezene in kvačkane vezenine, ki so jih krasili predvsem razni cvetovi, žitno klasje, grozdje, ptice, v rajhenburškem okolju pa  najpogosteje vrtnice. Kvačkanje je od obrob vezenih prtičev, brisač , predpasnikov prehajalo v samostojne kvačkane izdelke. Znanje in vzorci so se prenašali iz roda v rod. Za človekovo domišljijo, pridnost, spretnost in ustvarjalnost ni bilo več meja.

Poleti si privoščimo več sproščenosti v izbiri torbic in borš, mojstrica Nataša kvačka različne modele torbic, veselih barv. Njene torbice navdušujejo z vso kreativnostjo.

Za starodobno ročno spretnost kvačkanje, je še do pred kratkim veljalo, da naj bi počasi zamiralo. Nič več – v svetu postaja kvačkanje namreč tako priljubljeno, da se ju je prijelo celo novo poimenovanje-moderno sproščanje!

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.