Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Petra Starbek: »Ljubim poroke in jih organiziram s srcem!«

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

Fotograf: Janez Kotar

O poročnih organizatorjih v Sloveniji ni veliko napisanega, zato smo se na uredništvu odločili, da predstavimo najboljšo slovensko poročno organizatorko Petro Starbek. Malce smo jo povprašali o njenem izjemnem delu in o tem, kakšne so prednosti, če se par odloči za najem organizatorja poroke. Povzetke njenih odgovorov vam predstavljamo v nadaljevanju.

Za organizacijo poroke v Sloveniji se odloča malo ljudi

Mnogo parov meni, da tak dogodek lahko organizirajo sami in najem profesionalnega organizatorja vidijo kot nepotreben strošek, medtem ko je to v tujini nekaj povsem običajnega. A poroka je enkraten in zahteven dogodek, sestavljen iz nešteto podrobnosti, katerih ne bi smeli prepustiti naključjem. Organizator poskrbi, da se na te podrobnosti pri planiranju ne pozabi in da se na dan dogodka par lahko sprosti ob zavedanju, da je tam nekdo samo zato, da gre vse po načrtu. Zato bi se po Petrinem mnenju moral vsak par vprašati ali želi organizacijo takšnega dogodka prepustiti sebi oz. prijatelju ali raje profesionalcu. Petra Starbek ima že več kot 10-letne izkušnje in zato zelo dobro ve, kaj gre pri poroki lahko narobe. Organizacija poroke ji predstavlja rutino, ki jo suvereno obvladuje.

Potek organizacije poroke

Petra Starbek ponuja celotno ali pa le delno organizacijo poroke. Vključeno je tudi poročno svetovanje na podlagi idejne zasnove, ki si jo zamisli par. Poroko bodo tudi koordinirali, najprej pa bodo pripravili točen program. Potrebno je namreč poskrbeti za pravočasen najem prostora, kjer se bo odvijala poročna zabava, najeti ali kupiti poročni obleki, čevlje, dodatke, ki spadajo zraven, rezervirati ansambel ali DJ-a, se dogovoriti za samo barvno nit celotnega poročnega obreda, ki se vidi v cvetličnih aranžmajih in ostalih dekoracijah, najeti kakovostnega fotografa in snemalca, svetovati pri izbiri vabil in zahval, se dogovoriti za kraj civilnega in morebiti tudi cerkvenega obreda itd.

Fotograf: Ana Gregorič

Petra ob tem ne pozabi omeniti, da je ravno v njenem usklajevanju vseh izvajalcev paru prihranjenega največ časa, saj imajo za večino stvari le enega sogovornika. Ob dolgoletnem delovanju si je Petra na vseh teh področjih izoblikovala tudi bogato mrežo preverjenih izvajalcev, ki jih lahko priporoči parom. Kljub temu si seveda vsak par lahko izbere svoje.

Poročni seminar, mediji in projekti

Leta 2010 je Petra Starbek začutila, da na slovenskem poročnem trgu nekaj manjka. Edina v Sloveniji, ki je zasnovala koncept poročnega seminarja in od tedaj je poročni seminar njihova stalnica v mesecu decembru.

Zasledili smo tudi, da Petra Starbek zelo rada piše o porokah, zato se je odločila o pisanju poročnega bloga. Njene članke lahko zasledite na raznih poročnih portalih.

Prav tako je sodelovala pri poročnih projektih, kot sta Sanjska poroka portala Zadovoljna.si in Gratis poroka revije Perfect wedding, organizirala je tudi prvo spletno poroko portala OnaOn.com ter izpeljala tradicionalno Rokovnjaško poroko.

Fotograf: Ana Gregorič

Za konec lahko rečemo, da je poroka eden izmed pomembnejših dogodkov v našem življenju. Ko se par odloči za poroko, se mora za začetek pogovoriti, kakšno poroko si pravzaprav želi. Med samim načrtovanjem poroke je potrebnih veliko opravkov, ki jih je treba časovno brezhibno uskladiti. Vsekakor se je potrebno pri vsem tem posvetovati s profesionalcem.

Mi smo najboljšo na slovenskem trgu našli, Petro Starbek. Njena osebnost in predanost delu vsebuje vse elemente dobrega poročnega organizatorja. Je umetnica, posrednica in realizatorka vaše sanjske poroke!

Za zaključek predstavljamo vodilo njenega podjetja, ki se glasi:

»Verjamemo, da na dan dogodka pari oziroma naročniki ne bi smeli biti zaskrbljeni glede podrobnosti, pa čeprav še tako majhnih in neopaznih, ampak bi morali uživati v dogodku s polno paro.«

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.