Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Rekordno leto za ALTA Skladi

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

ALTA Skladi so v letu 2015 še dodatno okrepili svoj položaj na slovenskem trgu. Konec decembra 2015 je družba ALTA Skladi upravljala z 20 vzajemnimi skladi, v katerih je skoraj 30.000 vlagateljev do konca decembra lani privarčevalo že blizu 230 milijonov evrov. Vzajemni skladi, s katerimi upravlja ALTA Skladi, so lani zabeležili za 30 milijonov evrov neto vplačil, kar je približno 120 odstotkov več kot leta 2014.

»Glede na skupno stanje sredstev v upravljanju ima ALTA Skladi na slovenskem trgu že skoraj 10-odstotni tržni delež. Računamo pa, da nam ga bo v naslednjih letih uspelo še dodatno povečati. Po neto vplačilih smo lani zasedli drugo mesto med vsemi slovenskimi družbami za upravljanje. Lani sta po prvih ocenah le dve družbi za upravljanje vseh dvanajst mesecev beležili pozitivne neto prilive, ena izmed njih pa je bila prav ALTA Skladi. Ob upoštevanju neto vplačil v vse slovenske vzajemne sklade smo lani dosegli zavidljiv 21-odstotni tržni delež. To je zagotovo velik uspeh in kaže na veliko zaupanje med vlagatelji,« je povedal izvršni direktor družbe ALTA Skladi Tomaž Dvořak.

Med vsemi 20 vzajemnimi skladi, s katerimi upravlja ALTA Skladi, je največ neto prilivov zabeležil fleksibilni mešani sklad ALTA ABS, ki lahko v času večje negotovosti na borzah sredstva hitro in učinkovito preusmeri iz delnic v obvezniške naložbe in depozite. “Slovenci vedno bolj spoznavajo prednosti varčevanja v vzajemnih skladih. Tudi čedalje več naših vlagateljev spoznava prednosti krovnih skladov, ki omogočajo neobdavčene prenose sredstev med posameznimi skladi, vedno pogosteje pa se vlagatelji odločajo tudi za storitev upravljanja med skladi. Prav tako Slovenci počasi spoznavamo, da lahko večje cilje, kot je denimo nakup nepremičnine, dodatna pokojnina ali varčevanje za finančno osamosvojitev naših otrok, najlažje dosežemo s postopnim varčevanjem. To se odraža tudi na visoki rasti števila posameznikov, ki se odločijo za redna mesečna vplačila v sklade oziroma za sklenitev varčevalnih načrtov,” opaža Tomaž Dvořak.

Pred kratkim so v družbi ALTA Skladi prenovili tudi aplikacijo eSkladi, ki omogoča vlagateljem v sklade, da lahko kadarkoli in kjerkoli dostopajo do svojih naložb v skladih. Vlagatelji si lahko ogledajo stanje na svojem računu, podatke o posameznih skladih in transakcijah skozi določena obdobja, tečajnico gibanja vrednosti enote premoženja (VEP) ALTA skladov ter druge aktualne informacije. Spletna aplikacija eSkladi pa ni zgolj center, kjer vlagatelji lahko pregledujejo svoj portfelj. Na zelo enostaven način namreč omogoča tudi vplačevanje v sklade, saj vlagatelj preprosto in varno izvede nakazilo le z nekaj kliki preko eRačuna.

 

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.