Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Slovijo po odličnih znamenitih vodiških prestah

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

Preste svoj sloves kar dobro ohranjajo pri nas, prav tako na Bavarskem in v okolici Krakova. Nekateri jim pravijo tudi postne klobase. V splošnem so najbolj značilne za srednjo Evropo, in čeprav se po pokrajinah med sabo znatno razlikujejo, imajo vsaj nekaj seveda tudi skupnega: to, da so zvite, njihova oblika. In še nekaj jim je skupnega: njihov izvor in originalna receptura prav pri vseh različicah menda segata za samostanske zidove. Obdržali so recepturo nun, ki so iz štirih osnovnih sestavin, moke, vode, soli in kvasa, hotele narediti obstojnejše pecivo, zato so preste kuhale in pekle.

Pri nas je najbolj poznana pekarna Jagodic iz Vodic. Pečejo preste že kot četrta generacija in drugo leto bodo beležili 100 let delovanja. Preste so trdo, hrustljavo in slano pecivo, v obliki osmice. S kuhanjem preste dobijo tudi lesk. Pečejo jih vsak dopoldan, od ponedeljka do petka, včasih tudi ob sobotah. V družini Jagodic je peka prest že tradicionalna.

Ko človek poskusi vodiško presto, je to tako kot pri čipsu, ki ga ne moreš nehati jesti. Presto se po pravilih ne grize, ampak zgolj lomi in na ta način zoba. Domači recept pekarne Jagodic za okusno sladico je, da nalomljene nesoljene preste prelijejo s hladnim mlekom in pustijo, da popijejo vse mleko z vmesnim mešanjem. Zmes eno do dve uri pustijo nad soparo, enkrat ali dvakrat premešajo, nato jo zabelijo z maslom, posujejo s sladkorjem in postrežejo. Če preste prelijejo z vodo in zabelijo z ocvirki, dobijo slano prilogo.

 

V očeh svojih strank želijo ostati najboljša pekarna v izdelavi prest v Sloveniji, ki je prepoznavna po kakovostni in dobrem okusu prest, kamor se ljudje radi vračajo.  Z upoštevanjem tradicije prest s sodobnejšo tehnologijo bodo zagotavljali enako kakovost ponudbe in ugled vodiške pekarne.

 

Pekarna Jagodic je visoko kakovostna pekarna in vodilna uveljavljena pekarska znamka prest v Sloveniji, ki jo zaznamujeta povezanost družinskih članov ter njihova zavzetost in ljubezen do prest.

 

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.