Dobrodošli v spletnem časopisu CASOPIS.si

Zdravljenje s kisikom v hiperbarični komori, pri HBO2T STUDIO iz Kopra

Iščete zaposlitev ali delavce?

Brezplačna Android aplikacija

Največji zaposlitveni sistem v Sloveniji ponuja brezplačno vrhunsko applikacijo, ki vam bo pomagala najti delo ali delavca.

DWT Listing app

Hiperbarična terapija, začetki

Hiperbarična terapija temelji na naravnem sredstvu, čistem (100%) kisiku, ki se uporablja pri povečanem pritisku vhiperbarični komori. HBO zdravljenje poteka pod nadzorom zdravnika, zdravljenje je načrtovano za vsakega bolnika posebej, odvisno od njegovega zdravstvenega stanja.

Prva hiperbarična komora  je bila narejena leta 1662 v Angliji. Fizik Henshaw je naredil prvo komoro, ki je bila iz lesa.

Zdravljenje s hiperbarično komoro je precej preprosto. Pacient je v komori 60, 90 celo 2×90 minut sedi v takoimenovani komori in prek maske diha čisti kisik. Dolžina je odvisno od težave, ki jo ima pacient. Če je prisotna naprimer akutna slepota zaradi tromboze arterije centralis retine, je pacient v komori samo 40 minut z večkratnimi ponovitvami. To določi zdravnik. Zanimiva tehnologija in redkost v Sloveniji, hiperbarična komora (HBO komora), je komora, v kateri dihate 100 odstotni čisti medicinski kisik, pod nadzorovanim oziroma reguliranim tlakom, ta pa je večji od atmosferskega. V komorah pri  HBO2T STUDIO iz Kopra se lezi, sedi in celo telovadi. So edini v Sloveniji, ki so pridobili dovoljenje zdravniske zbornice dovoljenje za opravljanje hiperbaricne oksigenacije.

 

Kako deluje hiperbarična komora?

Postopek se uporablja že več kot petdeset let po vsem svetu, za preprečevanje ali izboljšanje stanja pri raznih boleznih, kot pooperativno terapijo ter izboljšanje splošnega počutja in zdravja. Kot zanimivost, tudi Izraelci imajo bogate izkušnje z postopkom in zdravljenjem po poskodbi glave. Prav tako tudi Japonci.

V Turčiji beležijo odlične izkušnje pri zboljšanju avtizma in kognitivnih funkcij pri otrocih. Prof. Toma Jovanović v Beogradu zdravi avtistične otroke iz Srbije in okolnih balkaanskih držav brezplačno. Paul Harch iz ZDA zdravi bolnike od posledica poškodb in psihičnih težav pri Vietnamskem sindromu.

S pomočjo komore po svetu zdravijo dekompresijske bolezni, težave slabe prekrvavitve, uravnavajo krvni tlak, uravnavajo holesterol, pomagajo pri venskih ulkusih, angini pektoris, kroničnem srčnem popuščanju, periferni žilni bolezni, želodčnih boleznih in boleznih prebavil, plučjnih embolijah, nenadni slepoti, glavkomih, motnjah v delovanju žlez in hormonov in podobno.

 

 

Hiperbarična kisikova terapija:

  • Zagotavlja boljši imunski sistem, hitrejšo celično obnovo in deluje protivnetno;
  • Izboljša storilnost, odpravlja utrujenost in deluje protistresno;
  • odpravlja napetosti in bolečine v sklepih in mišicah;
  • povečuje odpornost proti poškodbam in skrajšuje čas regeneracije, čas zdravljenja po poškodbah se skrajša tudi do 70 %;
  • pospešuje celjenje ran in zlomov, skrajšuje čas okrevanja po poškodbah in operacijah;
  • pospešuje obnovo možganskih celic po možganski kapi ali drugih poškodbah, regenerira živce in živčne poti;
  • lajša težave revmatizma, artritisa, migrene in avtoimunskih bolezni;
  • zavira proces staranja in blagodejno vpliva na kožo, odpravlja strije in brazgotine;
  • pomaga pri hujšanju in razstrupljanju telesa.

Izvedba in učinki

Hiperbarično zdravljenje s kisikom je enostavno in brez bolečinsko. Je izredno varna in nima stranskih učinkov, ki bi škodili vašemu zdravju. Večina pacientov v njej uživa in se sprosti. Izvaja se v udobni hiperbarični komori. Po tretmaju se človek še dolgo dobro počuti. Lajša torej vrsto zdravstvenih težav, pospešuje celjenje ran in zlomov, skrajšuje čas okrevanja po operacijah in poškodbah, znižuje krvni tlak in holesterol, odpravlja napetost in bolečine v mišicah in sklepih, lajša težave revmatizma, artritisa, migrene, pospešuje obnovo možganskih celic po možganski kapi ali drugih poškodbah, regenerira živce in živčne poti. Zmanjšuje količino sladkorja v krvi, izboljšuje delovanje jeter in ledvic.

Ekipa strokovnjakov pri  HBO2T STUDIO iz Kopra, združujejo dolgoletne izkušnje ter reševanje pacientovih različnih zdravstvenih problemov. Tako boste pri  HBO2T STUDIO našli ustreznega sogovorca, ki bo vedno pripravljen prisuhniti vašim potrebam, saj so prepričani, da vam lahko ponudijo najboljšo rešitev, ki bo povsem prilagojena vaših zahtevam in predvsem vašim pričakovanjem.

 

 

Mirko Antolović, s.p. – Posredništvo pri prodaji

Končno, ja končno smo dočakali portal od katerega bomo imeli vsi koristi, tako delodajalci kot delojemalci. Posledično pa celotna družba, saj bo lahko več podjetij z manj težav izvajalo svoje dejavnosti in bo tudi prebivalstvo lažje našlo tisto delo, ki ga veseli in si preko njega zagotavlja eksistenčnost in zadovoljstvo, celotna družba pa višjo ekonomsko rast in varnost. Čestitam, srečno!

Zveza Reševalcev iz Vode

Super ste....

MINKA ZUPIN

VZTRAJAJTE, DELAJTE DOBRO IN ODGOVORNO IN BOSTE DOSEGLI USPEH.

BLOČNA TRAČNA ŽAGA Jože Kovačič s.p.

Portal je zelo dobro zastavljen, pomembno je, da ga lahko vsak lahko koristi.

Mojca Črešnar

Podpiramo portal, kjer lahko delodajalci brezplačno objavimo potrebo po novih zaposlenih, saj je ljudi, ki bi bili pripravljeni delati v naši dejavnosti (gostinstvo in turizem) vedno manj.

Nebesa d.o.o. (Hotel Jožef)

Vsak tak portal je dobrodošel. Mogoče bi bilo super, če bi omogočili sledenje objavljeni potrebi. (število ogledov itd..)

Jerneja Kopitar s.p.

Samo tako naprej :)

Aleksandra Lepenik

Družbe v razvoju smo v stalnem iskanju kompetentnih in zanesljivih kadrov, zato podpiramo zaposlitve.org, še posebej v viziji in namenu. Želimo si, da bi portal čimprej polno zaživel in da bi ga iskalci zaposlitev prepoznali kot portal s kompetentnimi in resnimi delodajalci.

Maja Kotar

Vi pomagate nam, mi pomagamo vam! Seveda podpiramo vizijo portala zaposlitve.org.

Splošno Mizarstvo Dušan Fidler s.p

Zelo dobra vizija in način dela. Vsa čast in podpora. Upam, da bo portal dosegel svoj max. namen

KOP BREŽICE d.d.

Pohvalila bi vašo spletno stran. Takšne koristne zadeve bi morala podpreti čim več uporabnikov, kajti stran je res pregledna in zelo praktična. Želim vam veliko delovnih uspehov še naprej.

VIPI D.O.O

V sodelovanju je moč, tega se premalo zavedamo!

Mirko Žohar

Od dobrega pretoka informacij med delodajalci in potencialnimi delojemalci si lahko obetamo vsi koristi ,pozdravaljam nebirokratski in enostaven pristop. Bodite uspešni in bomo tudi mi !

KREBE-TIPPO d.o.o.

Podpiramo vašo vizijo. Končno nekaj pozitivnega v iskanju kadra in v iskanju prostih delovnih mest. Vztrajajte !

LINDAB IMP KLIMA D.O.O.

Podpiramo portal, ki omogoča delodajalcem objavo prostih delovnih mest ponuditi čim širšemu krogu iskalcev zaposlitve. Kar tako naprej.

RAVNE PRESSES d.o.o.

Vizija je vredna pohvale. Vsak tak portal je dobrodošel. Čestitam in upam, da vam max. uspe!

HIŠA DARIL D.O.O.

Seveda pozdravljamo in podpiramo vašo vizijo, cenimo trud vsakega od vas, da je nastalo nekaj , ki je dostopno prav vsem in v vsakem trenutku. Upam, da vas spozna čim več uporabnikov, tako delodajalcev kot delojemalcev za resen in zanesljiv portal pri iskanju dela in kadra. Želimo vam veliko uspeha !

Octanorm adria d.o.o.

Podpiramo idejo in vašo vizijo, ki bo v prihodnje koristila tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem in kjer bo komunikacija med obojimi hitrejša in učinkovitejša.

TEHNOLES d.o.o.

Upam, da bo se s tem portalom dosegel namen!

L-Plan d.o.o., Žirovnica

Verjamemo, da lahko s skupnim sodelovanjem pridemo do hitrejših in boljših rezultatov pri iskanju delavca, ko ga potrebujemo.